YJK U16 Mestiksessä pronssisijalle
Julkaistu: 02.04.2023 19.49

YJK U16 Mestiksessä pronssisijalle

U16 joukkue muodostettiin keväällä 2022 Rannikon yhteistyöseurojen (YJK, JHT, RJK/ PJK, Cobrat) pelaajista. Voimassa olleet jääkiekkoliiton säännöt edellyttivät alueellamme uudenlaista seurayhteistyötä, jotta U16 Mestis sarjapaikkaa oli villikorttimenettelyllä mahdollista edes hakea.

Valmennuspäälliköt työstivat yhteistyömallia parin vuoden ajan ennen sen julkistamista. Tällöin myös linjattiin U16 Mestis joukkueen olevan 2007 syntyneille pelaajille. Joukkueelle haettiin valmentajaa, joka löytyikin läheltä. Ylivieskalainen pitkän kiekkotaustan omaava Jaakko Vähäsalo. Vähäsalo ja seurojen valmennuspäälliköt valitsivat pelaajat U16 joukkueeseen.

Rannikon seurojen linjauksen mukaan aluejoukkue perustetaan sen seuran alle missä on määrällisesti vahvin ikäluokka. Näin joukkue tuli YJK:lle.

Monet joukkueeseen valitut pelaajat ovat harrastaneet kiekkoa pitkään mutta mukaan mahtui myös pelaajia, joilla harrastevuosia oli jopa puolta vähemmän. Kaikki pelaajat olivat tähän asti pelanneet oman paikkakunnan joukkueissa. Pääsääntöisesti omissa ikäluokissa. Edellisellä U15 kaudella pelaajat pelasivat A, AA ja AAA sarjoja. Pitkäjänteinen laadukas perustyö jokaisessa seurassa pelaajamäärää vaalien mahdollisti U16 Mestis joukkueen saamisen alueelle.

Yhtenä tavoitteena oli löytää kaikille yhteistyöalueen 2007 ja 2006 syntyneille pelaajille pelipaikka, ettei kenenkään tarvitsisi lopettaa harrastusta. Tämä tavoite ei valitettavasti täysin toteutunut ja seuraaville vuosille jäi paranettavaa.

Vähäsalo ja valmennustiimi saivat valmennettavakseen hyvin kirjavan joukon murrosikäisiä miehen alkuja. Ensimmäiset harjoituspelit loppukesästä 2022 eivät olleet kaksisia. Joidenkin mielestä ilmoittautuminen Mestikseen oli turhan optimistista. Harjoitus ja peli kerrallaan joukkueen henki ja peli parani. Jo syksyn puolivälissä oli nähtävissä joukkueen olevan oikeassa sarjassa. Mestis alkusarjasta paikka kevään Mestis sarjaan aukesi YJK:n ollessa lohkon toinen. Vain Ilves Akatemia oli vahvempi.

Kevätkauden Mestis-sarja jatkui nousujohteisesti. Mukaan mahtui hyviä ja huonoja pelejä. Kuitenkin ratkaisevat pelit pojat onnistuivat voittamaan. Sarjan tasaisuuden ansiota jännitystä toi sarjan jokaisen joukkueen jokainen peli.

Kausi huipentui kotihallissa pelattavaan pronssipeliin, jossa vastaan tuli HaKi eli Harjun kiekko (Lohja-Nummela). Ottelua saapui katsomaan lähes 500 katsojaa, mikä loi halliin fantastisen tunnelman ja siivitti YJK:n pojat 5-3 voittoon. Tässä on osoitus alueellisesta yhteistyön voimasta ja mallista. Mallista jossa jokainen pelaaja, vanhemmat ja kotiseurat pystyivät sanomaan "Meidän pojat voitti!".

Maalivahdit:

31 SIIRONEN Tatu - Kalajoki

35 NUOLIOJA Veeti - Raahe


Kenttäpelaajat:

5 UUSITALO Aaro - Kalajoki

10 TAKALO Jiri - Oulainen

11 RANTANEN Eemeli - Pyhäjoki

13 ILMAKANGAS Veeti - Raahe

15 HAUTAMÄKI Kaarlo - Ylivieska

16 VÄHÄTIITTO Sebastian - Ylivieska

20 HAUKIPURO Valdo - Raahe

21 HUUMO Arttu - Ylivieska

25 JYLKKÄ Joona - Oulainen

28 PULKKINEN Onni - Kalajoki

30 BÄCKMAN Jonatan - Kalajoki

34 AHOMÄKI Jami - Ylivieska

36 REINIKAINEN Niklas - Kalajoki

37 RÖNN Joona - Kalajoki

54 KESKITALO Joona - Ylivieska

57 NUOLIOJA Okko - Haapavesi

71 SIPILÄ Aake - Oulainen

76 SEPPÄLÄ Karri - Ylivieska

77 RAUDASOJA Juuso - Kalajoki

87JOKI-ERKKILÄ Valtteri - Kalajoki

91 TÖRMÄKANGAS Joona - Oulainen


Toimihenkilöt:

Vastuuvalmentaja VÄHÄSALO Jaakko - Ylivieska

MV-valmentaja HÄMÄLÄINEN Markus - Ylivieska

Fysiikkavalmentaja RING Tuomas - Ylivieska

Huoltaja HAUKIPURO Tuomas - Raahe

Huoltaja HAUTAMÄKI Harri - Ylivieska

Huoltaja TAKALO Arto - Oulainen

Joukkueenjohtaja KESKITALO Toni - Ylivieska

Joukkueenjohtaja RÖNN Heidi - Kalajoki

Joukkueenjohtaja REINIKAINEN Tomi - Kalajoki

Rahastonhoitaja SEPPÄLÄ Johanna - Ylivieska
Ylivieskan Jääkarhut ry

www.ylivieskanjaakarhut.fi


Seuran sähköposti

yjk@ylivieskanjaakarhut.fi