Mitä jääkiekkoharrastus YJK:ssa maksaa?
Julkaistu: 09.03.2023 15.09

Mitä jääkiekkoharrastus YJK:ssa maksaa?

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009441458.html

Jääkiekkoa pidetään kalliina harrastuksena. Harrastamisen hintatasosta julkaistiin artikkeli vastikään Helsingin sanomissa, mikä sai meidät tarkastelemaan harrastamisen hintaa meillä YJK:ssa.

Mitä jääkiekkoharrastus YJK:ssa maksaa? Meillä harrastaminen on valtakunnalliseen tasoon verrattuna edullista. Esimerkiksi kuluvalla kaudella U8 eli alle 8 vuotiaiden kk-maksu on 50€/kk, U13 (alle 13 v.) 100€/kk ja U16 Mestis 250€/ kk. Tämän lisäksi kuluja tulee pelipassista, vakuutuksista ja mahdollisista varustehankinnoista.

Varusteita on saatavilla käytettyinä, jolloin hinta on murto-osan uuden hinnasta. Meillä toimii Facebookissa YJK varustekirppis sekä kauden alussa tullaan järjestämään seuran toimesta hallilla livevarustekirppis. Seuralla on myös jonkin verran lainavarusteita, joilla pienen pelaajan harrastus saadaan mahdollistettua siihen saakka, että löytyy kohtuuhintaiset omat varusteet.

Mistä harrastuksen hinta muodostuu? Suurin osa maksusta on kaupungin perimiä jäävuoromaksuja, jotka Ylivieskassa ovat edullisia. Seuran toimintaan liittyvät kulut ovat toinen iso osa, mitkä vaikuttavat harrastuksen hintaan. Näitä kuluja YJK pyrkii pitämään mahdollisimman pienenä, joihin erilaisilla talkootöillä ja sponsoreilla on iso vaikutus.

Harrastajamäärällä on myös merkittävä vaikutus pelaajakohtaiseen hintaan. Seuramme harrastaja määrä on hyvä, mutta lisää harrastajia tarvitaan mukaan toimintaan ja YJK tekeekin jatkuvasti töitä harrastajamäärän kasvattamisen eteen. Tästä esimerkkinä mm. seuran tarjoama ilmainen kiekkokoulu sekä loma-aikoina järjestettävät tutustumisjäät.

Tervetuloa harrastamaan jääkiekkoa edullisesti YJK:ssa!

Ylivieskan Jääkarhut ry

www.ylivieskanjaakarhut.fi


Seuran sähköposti

yjk@ylivieskanjaakarhut.fi